Home Moderne tuin aanleggen

Moderne tuin aanleggen

by Tom Cosyns - Seobureau

Moderne tuinen

We zien ze steeds vaker: moderne tuinen. Moderne tuinen zijn hartstikke mooi en helemaal anno nu. Vroeger bestond een tuin uit een stoep en een grasveld met een schommel of klimrek, maar dat is nu verleden tijd. Lees hier alles over moderne tuinen en hoe uw eigen tuin om te toveren is in een moderne tuin.

Prijs moderne tuinen

Als u een moderne tuin wilt, is het een aanrader om van te voren een tuinontwerp te laten maken door een hovenier. Sommige moderne tuinen zijn, doordat zij te minimalistisch zijn ingericht, erg sfeerloos en kil. Het laten maken van een tuinontwerp door een specialist zorgt voor een moderne tuin mét sfeer. Hieronder ziet u een overzicht van de gemiddelde prijzen voor het laten maken van een tuinontwerp.

Oppervlakte tuin

Gemiddelde prijs (inclusief btw)

Kleiner dan 300 m² € 250 – € 400
Groter dan 300 m² € 2 per m²
Beplantingsplan 30% van het tuinontwerp

De volgende stap is het aanleggen van uw tuin. Het is lastig om te zeggen wat de kosten zijn van het aanleggen van een moderne tuin. De factoren die hierin mee spelen zijn onder andere het oppervlakte van uw tuin, de bestaande elementen van uw tuin en wat voor elementen er in uw nieuwe tuin moeten komen. Onderstaand vindt u de verschillende mogelijkheden van een tuinaanleg met de gemiddelde kosten. Neem deze kosten mee in de berekening van de aanleg van uw moderne tuin.

Materiaal

Gemiddelde prijs per m² inclusief btw

Gras € 5 – € 10
Beplanting € 12 – € 28 (afhankelijk van uw voorkeur)
Straatwerk € 10 – € 65 (afhankelijk van steensoort)
Houten vlonders € 50 – € 125 (afhankelijk van houtsoort)

Bij de aanleg van uw tuin zijn er veel materialen om uit te kiezen. Kiest u voor bestrating met natuursteen of voor houten vlonders, dan vallen de kosten hoger uit dan wanneer u ervoor kiest om uw tuin voor het grootste gedeelte te bedekken met gras. Door de vele mogelijkheden is het lastig om van te voren te zeggen wat de kosten gaan zijn van het aanleggen van uw tuin. Als u van te voren een tuinontwerp laat maken wordt het schatten van het kostenplaatje al iets makkelijker.

 

Moderne tuinen: de exacte kosten

U weet nu wat de gemiddelde prijzen zijn voor het laten maken van een tuinontwerp. Ook weet u wat het aanleggen van uw tuin per materiaalsoort gaat kosten. Wilt u liever de exacte prijs voor de aanleg van uw moderne tuin weten? Vraag dan tuinaanleg offertes aan bij meerdere hoveniersbedrijven. Het is bewezen dat de prijsverschillen tussen hoveniersbedrijven oplopen tot wel 40%. Dit scheelt dus al snel honderden euro’s als het gaat om de aanleg van een moderne tuin! Wilt u direct weten wat dit voor u betekent? Vul dan nu gratis en vrijblijvend onze offerteaanvraag in en ontvang binnen 2 werkdagen specifieke prijsinformatie van niet 1, maar wel 6 hoveniersbedrijven bij u in de regio. Door het vergelijken van de ontvangen offertes heeft u het hoveniersbedrijf met de scherpste prijs in een mum van tijd gevonden. U bespaart al snel tientallen tot honderden euro’s op de aanleg van uw tuin. Kies voor de scherpste prijs en geniet dit jaar nog van uw moderne tuin.

Kenmerken van moderne tuinen

Steeds vaker kiezen mensen voor moderne tuinen. We spreken van moderne tuinen als de tuin functioneel en strak is. Voor het mooiste resultaat wordt het huis als uitgangspunt genomen. De tuin sluit aan op de lijnen van het huis, wat zorgt voor rust en harmonie. Denk bijvoorbeeld aan een rechthoekige vijver of grote terrastegels langs uw huis.

Onderhoudsvriendelijk

Bij moderne tuinen horen moderne mensen. Moderne mensen hebben een volle agenda waardoor zij geen tijd hebben om uren in hun tuin te werken. Door de verhouding van veel bestrating en weinig planten bent u geen uren bezig om uw tuin te onderhouden. Het gebruik van onder andere duurzame materialen en sterke planten verlaagt de behoefte aan onderhoud van uw tuin. Kies bij de aanschaf van tuinmeubelen of overige accessoires bij voorkeur voor onderhoudsarme materialen.

 

Bestrating

Moderne tuinen vragen om bijpassende bestrating. Als u denkt aan een moderne tuin denkt u immers niet aan speelse waaltjes, maar aan een strakke bestrating. Om een moderne look te creëren is het belangrijk dat u kiest voor een goed uitgemeten bestrating, zodat de voegen tussen de tegels tot een minimum worden beperkt. Kies bij voorkeur voor tegels die niet getrommeld zijn. Ongetrommelde tegels hebben strakke voegen, waardoor de tegels naadloos tegen elkaar aan liggen. Natuursteen past goed bij een moderne look. Ook zien we steeds vaker dat betontegels worden gebruikt in moderne tuinen. Door grote terrastegels te gebruiken creëert u een overzichtelijke ruimte en komt het moderne design goed tot zijn recht.

Beplanting

Wie denkt dat beplanting niet thuis hoort in moderne tuinen heeft het mis. Planten zijn een onmisbaar element om uw tuin in balans te brengen. Moderne tuinen die weinig tot geen beplanting bevatten ogen erg kaal en kil. Kies wel voor planten die garant staan voor een moderne look en weinig onderhoud. Grassen, vetplanten, lavendel of buxusbollen zijn planten die we veel zien in moderne tuinen. Weelderige beplanting kan uw tuin een levendige sfeer geven zonder dat het te druk of te rommelig wordt. Grote robuuste plantenbakken geven een leuk modern effect aan uw tuin.

Terras of loungehoek

Gezellig borrelen aan een ruime buitentafel of lekker neerploffen in uw loungebank. Zitten en ontspannen zijn de kern van moderne tuinen, dus is een terras of loungehoek een onmisbaar element. Kies voor strakke lijnen en moderne maar onderhoudsvrije materialen. Een ontspannen zitplek creëert u met een riante loungebank met veel kussens. Of ga voor een eethoek met een metalen tafel met een blad van glas of steen. Steigerhout is ook een goede optie voor het creëren van een moderne look.

Accessoires

Accessoires zijn als een finishing touch aan moderne tuinen. Om een moderne look te creëren kiest u voor grote bloembakken of potten. Ook verlichting speelt een belangrijke rol bij het aankleden van uw tuin. U wilt immers niet dat u in het donker zit als de zon onder gaat. Kies voor verlichting op en langs uw terras, grondspots langs paden en sfeer bij uw huis. Solar tuinverlichting wordt de laatste tijd steeds populairder. Bij solar tuinverlichting heeft u geen elektriciteitsaansluiting nodig, waardoor het overal in de tuin geplaatst kan worden.

Bespaar tot wel 40% op uw moderne tuin

Als u een hoveniersbedrijf inschakelt voor de aanleg van een moderne tuin wilt u natuurlijk wel een tuin waar u jaren plezier van heeft. Voor goede kwaliteit hoeft u niet per sé de hoofdprijs te betalen. Begin, voordat u met een hoveniersbedrijf in zee gaat, eens met het vergelijken van de prijzen. De prijzen die de verschillende hoveniersbedrijven hanteren lopen erg uiteen, soms verschilt dit namelijk tot 40%. Op de aanleg van een moderne tuin loopt dit op tot wel honderden euro’s. Vergelijk de prijzen van de hoveniers zodat u zeker weet dat u kiest voor het hoveniersbedrijf met de scherpste prijs. Moderne poort maken

Tags: e-woodproducts.nlbetonpoersnelbetongrondwerken tuin