Home Bloemen bewaren

Bloemen bewaren

by Tom Cosyns - Seobureau

De techniek die men gebruikt voor het vriesdrogen van bloemen is zeer geavanceerd. Het is de beste methode om bloemen over een langere periode te bewaren. Het vriesdrogen van bloemen in een vacuum neemt ongeveer 4 weken in beslag, afhankelijk van de soort bloemen die men gebruikt.

Gevriesdroogde bloemen behouden jaren hun schoonheid

Het vriesdrogen maakt gebruik van een proces dat sublimatie noemt. Dit wil zeggen dat water verdampt uit ijs, zonder dat dit eerst vloeibaar geworden is. Dit kan men echter alleen maar bekomen wanneer de luchtdruk laag genoeg is. De klassieke droogmethoden gebruiken verdamping als voornaamste proces om het water uit de bloemen te verwijderen.

De temperatuur in de machine ligt gedurende het hele proces beneden het vriespunt. De exacte temperatuur is afhankelijk van welk soort bloemen er moeten behandeld worden maar ligt ergens tussen -20 en -30 graden Celcius. Daarna voert men, over een periode van 4 weken, de temperatuur langzaam weer op tot aan kamertemperatuur. Dankzij het snelle afkoelen en het gelijkmatig weer opwarmen behouden de bloemen perfect hun vorm en kleur.

tags: Tuinpoortenbetonpoer goedkope tuinmeubelenTable Pliantebiertafelsnelbetonautomower kopen