Home Groen in bloemstukken

Groen in bloemstukken

by Tom Cosyns - Seobureau

Er zijn veel verschillende soorten groen die men kan gebruiken als basis voor een bloemstuk. Er zijn echter ook bloemstukken die geen gebruik maken van het klassieke groen. Denken we dan vooral aan moderne stukken, die meer gebruik maken van andere bijmaterialen zoals exotische zaden. Er zijn ook andere materialen die als basis kunnen dienen voor een modern bloemstuk, zoals gekleurde Oasis blokken, of Oasis in poedervorm dewelke uiterst geschikt en zeer decoratief is in een vaas.

De meeste bloemstukken hebben een groene basis

Wanneer u de voorkeur geeft aan het werken met groene bladeren als basis, dan zal u in de meeste gevallen gebruik maken van Beukenblad of Eikenblad. Deze 2 soorten kunnen behandeld worden zodat ze hun versheid en mooie groene kleur behouden. De Beuk komt van nature in Europa voor en is met zijn 40 meter hoogte een imposante verschijning. De rode beuk is een zeldzame soort die voortkomt uit zaden van de groene beuk. Ook de Eik is inheems aan Europa. Hij kan tussen 20 en 30 meter groot worden en hij heeft een zeer breed bladerdak.

De lijsterbes komt voornamelijk voor op het noordelijk halfrond. De bladeren zijn langwerpig en staan tegenover mekaar. Men vermoed dat er ruim 150 verschillende soorten van lijsterbes bestaan. De takken kunnen goed gebruikt worden in moderne bloemstukken. Arbutus zijn groenblijvende bomen of struiken die tot 25 meter groot kunnen worden. Ze komen vooral voor in het Middellandse Zeegebied, West-Europa en Noord-Amerika. De takken dragen veel bladeren die spiraalvormig rondom de tak groeien. Arbutus is uiterst geschikt om zeer snel een groene basis te steken.

tuinbankenhouten picknicktafelTable de jardin bois –  table boismoderne tuin aanleggen – betonpoersnelbeton