Home Mystiek en bloemen

Mystiek en bloemen

by Tom Cosyns - Seobureau

Sommige bloemen hebben een mystieke waarde

Er bestaat veel bijgeloof omtrend sommige soorten van bloemen en planten. Veel van deze verhalen vinden hun oorsprong in de oudheid. Er zijn echter ook verhalen die niet zo lang geleden ontstaan zijn. We zullen er hieronder een paar bespreken.

Swainsona galegifolia
De inwoners van de Darling River regio in New South Wales (Australie) hebben altijd beweerd dat de Swainsona galegifolia magische krachten heeft. Het werd verteld dat iedereen die deze prachtige bloem zou plukken, gedurende 7 jaar in de regio zou blijven, niet in staat om de streek te verlaten.

Meidoorn
In sommige delen van de wereld is het niet aan te raden om Meidoorn binnen in huis te brengen. De bewoners van de woning zouden gedurende 1 jaar geplaagd worden door allerlei ziekten.

Kamperfoelie
In Wales betekende het ongeluk wanneer men Kamperfoelie in huis bracht. In Somerset was het dan weer de voorbode van een huwelijk in de famillie.

Vingerhoedskruid
In Ierland brengt vingerhoedskruid in huis ongeluk. Ook aan boord van een schip zou het ongeluk brengen. Diegene die deze bloemen plukken zouden de elfen beledigen omdat deze in de bloemen wonen. Dit zou ook ongeluk met zich meebrengen, soms zelfs de dood voor de plukker en zijn of haar famillie. Vingerhoedskruid is zeer giftig.

Robotmaaier Husqvarnatuinbankenhouten picknicktafelTable de jardin bois –  table boismoderne tuin