Home Orchideeën kweken

Orchideeën kweken

by Tom Cosyns - Seobureau

Alle orchideeën ontstaan uit een zaadje. Deze zaadjes zijn heel speciaal. Normaal bevat het zaadje een omhulsel met daarin de voedingstoffen die het zaadje gebruikt om na het ontkiemen een aanvang te maken met de groei. Bij orchideeën ontbreken deze voedingstoffen. Vandaar dat we er voor moeten zorgen dat als je orchideeën zaait, er voldoende voeding in de nabijheid is. We moeten dus bij het zaaien een voedingsbodem gebruiken, met daarin diverse voedingstoffen en suikers. Om er voor te zorgen dat deze stoffen niet door schimmel worden besmet, moeten we alles goed steriel houden.

Het kweken van Orchideeën

Na de eerste groei moeten de plantjes verspeend worden. Het verspenen doet men net zo vaak tot wanneer de plant groot genoeg is om op zichzelf te kunnen groeien in een normale omgeving, zoals in een kas. Hierna gaan de planten van een community bak naar een 5 cm potje en vervolgens in een steeds grotere pot. Dit alles is afhankelijk van de snelheid waarmee een plant wil groeien. Phalaenopsis planten groeien vanuit de fles in circa 3 jaar uit tot volwassen planten, maar Vanda’s kunnen er wel 10 jaar over doen voordat ze bloemen dragen.

Het leuke is om planten aan te schaffen welke in een 5 cm potje groeien, omdat deze vaak nog 1 tot 3 jaar van hun bloei verwijderd zijn. Het is mooi om een plant volwassen te zien worden. Ook voor het leren kweken van planten is het goed, je leert op die manier om te gaan met planten. Als je dan alles naar behoren hebt gedaan wordt je beloond met een prachtige bloei. Uw orchideeen laten onderhouden? Informeer dan even bij een tuinspecialist.

Tags: Biertischebetonpoersnelbetonkinderbett massivholztable de jardinTuinbanktable de jardinRozenbogen – –