Home Page Een gietvloer is de perfecte keuze voor je bedrijf

Een gietvloer is de perfecte keuze voor je bedrijf

by Tom Cosyns - Seobureau

Als je een vloer moet laten leggen bij je bedrijf dan kun je verschillende keuzes maken. Het moet in ieder geval een vloer worden die tegen een stootje kan als het gaat om een pand waar veel mensen over de vloer komen. Tapijt is dan vaak een minder goede keuze. Ook als je kiest voor projecttapijt gaat dit immers maar een paar jaar mee. Daarom is het verstandiger om een ander soort vloerbedekking te nemen. Als je plavuizen te onpersoonlijk vindt en hout te kwetsbaar dan kun je ook nog gaan voor een gietvloer. Dit is een vloer die niet alleen mooi is maar die ook tegen een stootje kan.

Een gemakkelijke vloer

Een gietvloer is een vloer die je eenvoudig kunt reinigen. Stofzuigen is een optie maar je kunt hem ook dweilen. Als het gaat om een groter oppervlak kun je hier een dweilmachine voor gebruiken. Zorg er dan wel voor dat deze gemakkelijk de looppaden in de ruimte kan bedienen. Voor het dweilen gebruik je een sopje met een mild schoonmaakmiddel. Hiermee kun je de vloer hygiënisch schoonmaken, heel belangrijk als het gaat om bijvoorbeeld een winkel of ander bedrijf waar veel mensen over de vloer komen. Ook daarom is het belangrijk om goed na te denken over de keuze voor een vloer en pas na grondige afwegingen definitief tot aankoop over te gaan.

Keuze uit verschillende kleuren en uitvoeringen

Als je kiest voor een gietvloer dan heb je ruime keuze uit verschillende uitvoeringen. Je kunt gaan voor de stoere betonlook. Er zijn ook gietvloeren leverbaar die qua kleur dicht in de buurt komen bij een houten vloer. Je kunt de kleur dus perfect afstemmen op het interieur van het bedrijf. Als je veel aanloop hebt kun je kiezen voor een kleur die niet zo ‘besmettelijk’ is voor vuil. Laat een beschermende coating laag op de vloer aanbrengen om ervoor te zorgen dat deze langer mooi blijft.

Maak een zorgvuldige planning

Als je een nieuwe vloer gaat laten leggen op kantoor of in je winkel, houd dan een goede planning aan. Houd er rekening mee dat je de vloer enkele dagen niet kunt betreden. Zeker als er eerst geëgaliseerd moet worden moet je rekening houden met enkele dagen. De egalisatie moet eerst goed drogen. Vervolgens moeten er misschien sleuven worden gefreesd voor bekabeling. Daarna kan de gietvloer worden aangebracht. Ook deze moet natuurlijk drogen.

Verschillende soorten gietvloeren

De meest gebruikte gietvloer is de epoxy vloer. Dit materiaal is sterk en bestand tegen vuil en vocht. Zeker als je de vloer na het aanbrengen laat coaten. Epoxy vloeren zijn zeer duurzaam, ze gaan vele jaren mee, ook bij intensief gebruik. Je kunt kiezen uit tientallen kleuren en er is ook qua prijsniveau voor ieder wat wils. Je kunt de vloer laten leggen door een vakbekwame professional. Als je heel erg handig bent dan kun je het eventueel ook zelf doen. Op het internet zijn instructiefilmpjes te vinden waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je een gietvloer aanlegt.

 

Related Posts