Home Page Tips voor tuinieren voor beginners

Tips voor tuinieren voor beginners

by Tom Cosyns - Seobureau

Heeft u voor het eerst een tuin of kunt u gewoon wat hulp gebruiken in de tuin? We geven u graag beginnerstips en ander advies voor het opzetten en onderhoud van uw tuin. Met deze informatie maakt u een prachtige tuin waar u graag tijd in doorbrengt. Misschien wordt tuinieren wel uw nieuwe hobby, het kan namelijk ontzettend ontspannend zijn.

Bedenk waar u de tuin voor wilt gebruikt

Heeft u kinderen of een hond, of wilt u vooral een boek lezen in de tuin? Zorg ervoor dat uw tuin aansluit bij uw behoeften. Als u geen plezier beleeft aan in de tuin bezig zijn, dan is een onderhoudsarme tuin de oplossing voor u. Wellicht wilt u graag ontspannen en luieren in de tuin. Kies dan voor een comfortabele zithoek. Zo kunt u hier voortaan wat lezen, een film kijken vanaf uw telefoon of zelfs een gokje wagen in een online casino. Als u graag barbecues organiseert, investeer dan in een degelijke grill en zet een ruime tuinset neer. Uiteindelijk is het het meest belangrijk dat u graag gebruik maakt van uw tuin.

Houd uw tuin regelmatig bij

Werk aan de tuin kan zich al snel opstapelen, daarom is het belangrijk dat u het regelmatig bijhoudt. Het is overigens niet realistisch om te verwachten dat u uw tuin in één dag helemaal bij heeft. De tuin groeit elke dag, van lente tot herfst. Door elke week een beetje te doen, blijft uw tuin netjes. Daarnaast kan het handig zijn om een aantal keer per jaar een hoveniersbedrijf in te schakelen als uw tuin redelijk groot is of als het gewoon te veel werk is. Deze ervaren tuinmannen kunnen het snoeiwerk en andere grote klussen voor u klaren, zodat u tijd heeft voor belangrijkere zaken.

Tuingereedschap

Als u nog geen gereedschap voor de tuin heeft, dan is het juiste moment aangebroken om tuingereedschap aan te schaffen. Een goede basis begint met tuinhandschoenen om uw handen te beschermen en voor een goede grip. Verder heeft u tuinschep, hark, schoffel, snoeischaar en tuinslang nodig. Natuurlijk mag u deze lijst uitbreiden met welke tuingereedschappen u maar wilt.

Neem er de tijd voor

Dit geldt eigenlijk voor alles in het leven, maar het kan een lastig advies zijn om op te volgen in het drukke, dagelijkse leven. Als tuinieren niet uw hobby is en u probeert het zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen, dan zult u er waarschijnlijk niet veel plezier aan beleven. Om dit op te lossen kunt u steeds kleine taakjes in de tuin doen, op deze manier houdt u het leuk. In de tuin bezig zijn kan namelijk stress verminderen en het is altijd goed om de buitenlucht bezig te zijn.

Plaats uw planten op de juiste plaats

Er zijn planten die graag in de zon staan en planten die liever wat schaduw willen. Plaats uw planten daarom op de juiste plek in de tuin. Op deze manier kunnen ze optimaal groeien en zien ze er op hun mooist uit.

De planning

In uw tuin heeft u waarschijnlijk een hoop verschillende planten. Daardoor kan het handig zijn om een planning bij te houden. Zo weet u bijvoorbeeld wanneer het tijd is om meer water te geven of het gazon te maaien. Een planning kan ook helpen bij het inrichten van de tuin, u kunt namelijk de gemiddelde bloeiperiodes bijhouden van planten. Verder kunt u in deze planning bijhouden wat en wanneer gedaan moet worden, bijvoorbeeld per plant of per perkje. Vergeet bovendien niet op uw planning te vermelden wanneer u uw bloembollen wilt planten, zodat u in het voorjaar prachtige lentebloemen heeft.

Related Posts