Home Page Tuintrends waar je zeker weet van moet hebben

Tuintrends waar je zeker weet van moet hebben

by Tom Cosyns - Seobureau

Wordt het weer eens tijd om aandacht aan je tuin te besteden? Wil je wat meer tijd in de tuin doorbrengen? Of wil je gewoon je tuin upgraden, maar weet je niet wat de laatste tuintrends zijn, die je kunt gebruiken ter inspiratie? Lees dan deze blog waarin de laatste tuintrends worden besproken.

Het gebruik van grijstinten

Een van de tuintrends is dat men de tuin heel vaak een donkergrijze kleur geeft. Je hoeft daarbij niet bang te zijn dat je tuin een te donkere kleur zal hebben. De planten in je tuin zorgen er namelijk voor dat het geheel in balans blijft. Personen die dit al hebben uitgeprobeerd met hun tuin vinden dat de bomen en planten in de tuin met zo een donkere achtergrond er juist mooier uitzien.

Ook lichtgrijs kun je gebruiken als je van je tuin een stijlvolle en tijdloze buitenplek wil maken. Je kunt dan tot rust komen in je tuin door bijvoorbeeld in een hangmat te gaan liggen en een leuke boek te lezen. Je kunt ook op je mobiel een serie op Netflix volgen of de wedstrijden van je favoriete voetbalteam streamen en sportweddenschappen plaatsen bij een van de vele nieuwe Nederlandse bookmakers.

Tuin, Stoelen, Zomer, Buitenshuis, Meubilair, Groente

Meubilair en accessoires

Het upgraden van je tuin betekent niet alleen het kiezen van een kleur en het plaatsen van bomen en planten. Je zal ook moeten nadenken over welke meubilair en accessoires je wil plaatsen in je tuin.

Het beste kun je voor meubilair met een groene tint kiezen. Dit geldt ook voor de accessoires. Je zult merken dat deze kleur en je tuin een geheel zullen vormen. Springende kleuren kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen, dat de rust in je tuin verstoord wordt en dat het geheel niet bij elkaar past.

Natureltinten

Ook natureltinten behoren tot een van de tuintrends als het komt op het kiezen van een kleur welke samengaat met de kleur van je tuin. Als je bijvoorbeeld werkt met lichte naturel kleuren voor je tuin, dan zal je tuin een rustige oase uitstralen. Voorzie je de muur van een donkere kleur dan werkt dat juist contrasterend en komen de kleuren beter tot zijn recht.

Als je niet de kleur, maar planten wil gebruiken om de naturel kleuren tot uiting te laten komen, dan kun je het best een plekje reserveren waar je bamboeplantjes zal plaatsen. Het past niet alleen op de zwarte kleur of donkergrijze kleur in je tuin, maar geeft je ook het gevoel dat je op vakantie bent. Wie wil nou niet thuis zijn en toch het fijne vakantiegevoel hebben? Er zijn kortom verschillende manieren hoe je je tuin een rustige, maar ook fijne rustige uitstraling kan geven.

Pondless Watervallen, Watervallen, Achtertuin Waterval

Waterval

Je kunt er ook voor kiezen om een kleine kunst waterval te plaatsen in je tuin. Het geluid van vallend water kan je ook volledig tot rust brengen. Ook hier kun je dan wat meubilair plaatsen, een hangmat of wat stoelen en genieten van de rust in je tuin en ontspannen.

Behalve dat je kunt spelen met kleuren bij het upgraden van je tuin en het kiezen van meubilair zijn er verschillende andere manieren waarop je je tuin een upgrade kunt geven. Ga altijd eerst voor jezelf na wat je wilt en hoe je tuin eruit zal moeten zien alvorens je begint te werken aan je tuin.

Related Posts