Home Page Waarom cortenstaal in de tuin

Waarom cortenstaal in de tuin

by Tom Cosyns - Seobureau

Cortenstaal is een materiaal wat al vele jaren gebruikt wordt in de tuin. Cortenstaal is ongekend populair als materiaal voor allerhande tuinartikelen. Bijvoorbeeld brievenbussen, bloembakken en buitenlampen. En dat is begrijpelijk want cortenstaal heeft een mooie warme kleur in de tuin en daardoor een natuurlijke uitstraling. Een eigenschap van cortenstaal is dat het materiaal in elke tuin past. Zowel in een natuurlijke tuin, een moderne tuin als een romantische tuin. Dit komt omdat de roestige bruine kleur van cortenstaal een natuurlijke uitstraling heeft.

Cortenstaal bloembakken

De mooie, robuuste bloembakken kun je ook in jouw tuin plaatsen. Bij TuinExtra kun je cortenstalen bloembakken kopen in verschillende uitvoeringen en afmetingen. De cortenstalen bloembakken hebben een warme uitstraling. De bakken hebben een mooie, brede rand. Er zijn ronde, vierkante en rechthoekige plantenbakken beschikbaar in vele verschillende maten. Maar ook een cortenstaal bloembak zonder bodem en verplaatsbare bloembakken met wielen. De wielen zitten verzonken onder de bloembak en zijn daardoor nauwelijks zichtbaar. Zit de afmeting die je wilt hebben er niet tussen? Dan kan er een cortenstalen bloembak voor je op maat gemaakt worden. De bloembakken zijn onverwoestbaar en vorstbestendig.

Het roestproces van cortenstaal

De bruine roestkleur van cortenstaal ontstaat wanneer het cortenstaal aan de luchtvochtigheid in de buitenlucht blootstelt wordt. Het materiaal gaat dan oxideren door vocht. De gevormde patina roestlaag beschermt het cortenstaal, waardoor het een zeer duurzaam materiaal wordt. Cortenstaal wordt dus niet dunner en dit zorgt ervoor dat je vele tientallen jaren plezier hebt van een cortenstalen bloembak in de tuin.

Ben je toch op zoek naar een bloembak met een andere uitstraling? Kijk dan ook eens bij de polyester plantenbakken of hardhouten bloembakken. De plantenbakken van hout hebben net als het cortenstaal een mooie natuurlijke uitstraling. De plantenbakken van polyester zijn weer ideaal omdat ze vrijwel onderhoudsvrij zijn en licht van gewicht en eenvoudig te verwerken zijn. Kijk op TuinExtra.nl  of bezoek onze showroom in Kaatsheuvel.

 

Related Posts