Home Our Blog Wat is het verschil tussen een grastrimmer en maaier?

Wat is het verschil tussen een grastrimmer en maaier?

by Tom Cosyns - Seobureau

Een grasmaaier kennen we allemaal, maar wat is een grastrimmer? En wat is het verschil tussen beide apparaten?

Functie grasmaaier

De grasmaaier maait, meestal op verstelbare hoogte, met mesbladen, het gras. Er zijn verschillende apparaten om het gras mee te maaien, meestal worden deze ingezet naar gelang de grootte van het te maaien oppervlak.

De meest voorkomende grasmaaiers zijn:

    1. De handgrasmaaier; je duwt deze voor je uit en maait al doende het gras. De meeste handgrasmaaiers zijn voorzien van een opvangbak, waar het gemaaide gras in terecht komt.
    2. Een elektrische grasmaaier; ook deze bedien je zelf door het apparaat voor je uit te duwen. Veel van deze grasmaaiers werken direct op het lichtnet, waardoor je continu rekening moet houden de elektriciteitskabel die meeloopt tijdens het maaien.
    3. Robotmaaiers; deze handelen zelfstandig, zonder directe aansturing van een persoon. De robotmaaiers moeten wel eerst geprogrammeerd worden, hierna zijn zij operationeel en bieden zelfstandig allerlei functies en mogelijkheden.

Wat doet een grastrimmer?

Ook een grastrimmer maait het gras, maar deze is bedoeld om randen te maaien; hij komt hiermee dus op plekken waar de grasmaaier moeilijk bij kan komen. Ook is een grastrimmer een stuk smaller dan een grasmaaier, hij kent een klein maai gedeelte. De grastrimmer maait d.m.v. snijdraden of metalen snijbladen. In de praktijk zijn snijdraden niet altijd even handig, zij kunnen soms te gemakkelijk losschieten wanneer zij tegen onverwachtse objecten aankomen (zoals verborgen stenen onder het gras).

Metalen snijbladen komen meestal voor bij de bosmaaier; deze werkt krachtiger dan de grastrimmer met snijdraden. De bosmaaier kan stugge gewassen maaien, waar de gewone grastrimmer al snel vastloopt.

Tags: e-woodproducts.nlbetonpoersnelbetongrondwerken tuin